gist

  • loes

    kan iemand mij vertellen wat gist is( de definitie) en sacharose. of in ieder geval wat het doet blablabla

    danku!!!!

  • Bas van Tiggelen

    Gisten zijn eencellige schimmels. De bekendste soort is bakkersgist, die gebruikt wordt bij het bakken van brood. Hierbij zet hij suikers om in andere stoffen, zoals koolstofdioxide, wat het gas is dat het brood doet rijzen (vandaar de gaten). Ook bij het maken van wijn en bier wordt gist gebruikt, maar daarbij is hij verantwoordelijk voor de productie van de alcohol.

    Sacharose is suiker (de gewone tafel-/bietsuiker dus).

  • loes

    hm maar ff over gist. ik moet naar mee aantone dat ergens glycose in zit?

    dus gaat neit over bakkersgist

  • Bas van Tiggelen

    Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt… Waar moet je glucose in aantonen? Moet je dat doen met behulp van gist..? Dat zou een nogal omslachtige methode zijn.

  • loes

    nee kijk, gist moest ik met sacharase mengen en dat verwarmen blablabla bij verschillende temperaturen. maar ik moet in mijn verslag ook de definities een beetje kunnen noemen van sacharase en van gist.. snap je?